Uns bits i uns mots

16 de setembre, 2005

Noticies (poc)sorprenents

Titular #1: "El Consejo de Política Fiscal aprueba la propuesta del Gobierno [para financiar el déficit sanitario] con la abstención de las CC.AA. del PP" (LVD - 13/09/2005)
Titular #2: "El Congreso aprueba la nueva Ley de Defensa Nacional con el voto en contra del PP" (El Pais edició digital, 14/09/2005)
Titular #3: "El Congreso aprueba con el rechazo del PP el retorno a Cataluña de los papeles de Salamanca" (El Pais edició digital, 14/09/2005)

Tres titulars en dos dies que mostren l'esperit de superació del passat que impera al PP.

Jo soc d'aquells que a les darreres eleccions generals vam votar farts dels 8 darrers anys de govern del PP (de fet, les primeres eleccions en què vaig poder votar van ser les que Aznar va fer fora a González!). Amb els seus encerts, i amb tots els seus errors, hi ha una cosa que si que te
el Govern que no té l'oposició: vergonya.

Com pot un partit proposar nous estatuts per a les autonomies que governa i "vetar" el de Catalunya? Com es pot haver fer una llei (quan estaven a l'oposició) en què s'impedeixi que les autonomies amb major creixement de la població (generalment degut a la immigració) rebin una major subvenció per a la sanitat? Com es pot justificar la negació a "normalitzar" la memòria històrica (intentant que la distancia ens permeti analitzar uns fets com el que ja son, la nostra historia, el nostre passat... i llimar diferències entre ex-guanyadors i ex-perdedors). I, finalment, com es pot estar en contra de que sigui el Congrés qui aprobi l'enviament de tropes a l'exterior? Quan això és, precisament, el que demanaven els milers de manifestants a Barcelona, a Madrid, i a tot arreu?

No, el PP no vol encarar el futur. Solament vol tornar al passat.

Etiquetes de comentaris: