Uns bits i uns mots

20 de setembre, 2005

Rebuig a la guerra

Dia a dia, milers de notícies omplen els diaris. Cadascú veu i explica les coses a la seva manera, rebatent les opinions dels altres i donant voltes i més voltes a les (poques) mateixes idees, fins arribar a la demagògia.
El més sorprenent es que ens queixem d'aquesta llibertat! És el que té la llibertat (en aquest cas, en forma de democràcia), que ens fa oblidar que és un tresor.

Però aquesta mateixa democràcia, mentre encara possa en dubta el dret de l'estat a prohibir a una persona suposadament lliure el seu dret a conduir borratxo, fumar en llocs públics, destruir el mobiliari urbà i agredir a persones, aquesta mateixa democràcia en determinades circumstàncies es creu amb dret a exegir la violència dels seus individus cap a uns altres als que acusa (i etiqueta) de foranis, estranys. La democràcia, erigint-se en defensora de la llibertat, pot eliminar així la llibertat tant dels atacants (a qui obliga a lluitar i arriscar la seva vida, i el seu futur)
com dels atacats.

Això son les guerres. D'un país contra l'altre, d'una població contra la seva veïna. Guerra militar, o guerra política, enfrontaments, joc brut. I no sempre son dictadors els que les comanden.

Etiquetes de comentaris:

1 Comments:

  • I no creus que moltes guerres on fruit de la dominació, de les ànsies de llibertat d'un poble? Les revelions (violentes o no) fan que el poble dominant ataqui al dominat per assegurar-se'n el domini durant una mica més de temps. O, de vegades, el poble dominat ataca als seus amos per lliurar-se'n.
    La guerra, es el més antic que existeix, i tot i que potser no és el millor mitja per solucionar conflictes, en tot cas si que és un mètode definitiu, s'ha de reconèixer...
    J

    By Anonymous Anònim, at 10:37 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home