Uns bits i uns mots

14 de maig, 2007

Fer el doctorat a catalunya surt car

Avui he rebut aquesta notícia que, si bé ja ho sospitava no per això em deixa d'indignar.
Les webs de D-Recerca i FJI-Precarios (les associacions catalana i espanyola, respectivament, d'investigadors en formació i doctorants) ja se n'han fet resó. Jo també vull col·laborar a que tothom sàpiga que a banda de que se'ns negua una minimia dignitat (salarial i, a molts de nosaltres, també social doncs som investigadors "fantasma"), també se'ns estafa.

Notícia extreta de Vilaweb, per Marcel Barrera.


Els preus dels doctorats a Catalunya són els més cars de tot l'Estat
Estudiar un tercer cicle a les universitats catalanes costa el doble que a moltes autonomies.
Estudiar un doctorat a les universitats públiques catalanes és caríssim. Sobretot si es compara amb el que costa a la resta d'autonomies de l'Estat. Mentre que a Catalunya el preu mínim d'un crèdit de tercer cicle és d'exactament 44,22 euros, a la majoria d'autonomies el cost per cada crèdit volta els 25 euros, un 43% menys. A Madrid, per exemple, el preu mínim d'un crèdit de tercer cicle és de 28,12 euros; al País Basc, 37,09; i al País Valencià, 38,06. A Catalunya, en sis anys el preu ha augmentat en 10,56 euros, un 23% més, i el curs més barat de doctorat és d'uns 1.600 euros, el doble dels 798 que costa a Castella i Lleó.


Podeu continuar llegint la notícia a Vilaweb (i d'aquí a un parell de dies, quan desaparegui d'aquesta pàgina, la seguireu trobant a la web d'ABRiDoc)

Etiquetes de comentaris: