Uns bits i uns mots

14 de juny, 2007

Interessants novetats sobre el genoma humà

Avui han sortit a la llum (pública, fora del camp científic) novetats interessants respecte el genoma humà. S'han publicat els resultats obtinguts fins ara pel projecte Encode, projecte internacional (liderat per USA) que intenta identificar totes les parts de l'ADN humà que compleixen una funció.

És el projecte d'investigació en aquest cap més important actualment, i les resultats d'aquesta primera fase estan sent molt sorprenents, fent que la comunitat de genetistes s'estigui plantejant redefinir conceptes bàsics de la genètica, sobre què son i què fan els gens.

Sembla ser que el funcionament del genoma és molt més complexa del què es pensava, no existeixen el famos "ADN inactiu" (es pensaven que un 95% del genoma no tenia cap activitat), sinó que aquest ADN si que genera ARN. Això afecta (i molt) als estudis actuals sobre determinades regions i seqüències d'ADN, que es consideraven responsables de determinades malalties.

Però el descobriment no es centra en la medicina, sinó que fins i tot la teoría de l'evolució haurà de ser revisada. Aquestes regions "inactives" podries ser les responsables de l'evolució, substituint als fins ara gens dominants/recessius en aquesta teoria.

Bé, òbviament els meus coneixments de la materia no em permeten fer un anàlisi en més profunditat del tema. Per a més informació:

La noticia de La Vanguarda: http://www.lavanguardia.es/lv24h/20070614/51362061827.html
Web del projecte Encode: http://www.genome.gov/10005107
Revista Genome Research: http://www.genome.org/
Revista Nature: http://www.nature.com

Etiquetes de comentaris:

1 Comments:

  • Gracies per la informació, Marta.
    Realment em sembla força interessant!

    By Anonymous Anònim, at 1:52 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home