Uns bits i uns mots

14 de setembre, 2007

La Caixa com a patrocinador de la FCF i la FEF

Els efectes de l’onada d’indignació amb què s’ha rebut a bona part de Catalunya el veto a l’amistós entre la selecció catalana i la dels Estats Units es comencen a notar directament a la seu de l’organisme espanyol. A banda de l'allau de correus (electrònics i de paper) que s'han rebut a la seu de l'organisme, ara hi ha un altra element que ha entrat en joc (i més de despatx): La Caixa.

El paper de La Caixa en el conflicte respon al doble patrocini que manté amb la FCF (Federació Catalana de Futbol) i la FEF (l'organisme espanyol). En el cas de la FCF suposen, fins al 2009, 150.000 euros anuals i una quantitat menor en concepte dels carnets per als jugadors federats i les línies de finançament als clubs per a la instal·lació d’herba artificial als camps.
En el cas de la FEF , La Caixa –el logotip de la qual apareix a les samarretes d’entrenament de la selecció espanyola– aporta 2,3 milions d’euros l’any des del 2006 fins al 2009. Aquest patrocini té un pes considerable si es té en compte que la FEF té els comptes bloquejats pel Consell Superior d’Esports per la investigació judicial que se segueix per presumpta malversació de fons.

Etiquetes de comentaris: