Uns bits i uns mots

19 de setembre, 2007

Polonia i la pena de mort

Avui ens sorprèn un titular de La Vanguardia:

Polonia impide instaurar un Día Europeo contra la Pena de Muerte

Bruselas. (EFE).- Polonia impidió hoy la instauración de un Día Europeo contra la Pena de Muerte para el próximo 10 de octubre, al mantener su bloqueo a una iniciativa en la UE en ese sentido, a pesar de las críticas de otros países. El Consejo de Ministros de Justicia e Interior de la Unión Europea (UE) fue escenario de un nuevo episodio de la oposición polaca a la aprobación de una declaración en ese sentido, pues Varsovia quiere, en solitario, abrir un debate más amplio sobre el derecho a la vida, a fin de incluir en el ámbito europeo asuntos como el aborto y la eutanasia.
[...]


El principal motiu pel que Polònia s'ha oposat, és que diuen trobar necessari extendre aquesta discusió al dret fonamental a la vida, és a dir, oposant-se a l'abortament.
Tot i que jo no crec que la millor manera de defensar el dret a la vida sigui oposar-se a una jornada en contra de la pena de mort, s'ha de reconèixer que hi en aquests moments la situació política polaca és complicada, amb eleccions legislatives d'aqui a un mes, on l'actual president i primer ministre han de jugar molt bé les seves cartes per a sortir reelegits.
De fet, la majoria de ministres a l'europarlament estan convençuts de què les actuals trabes de Polonia son transitòries, i que en variar les circumstàncies polítiques al país, la posició d'aquest respecte de diferents temes (pel que fa al Parlament Europeu) variarà.

Jo, sincerament espero que els polacs canviin de gobernants. A banda del "mal de cap" que suposen a Europa (sembla mentida, tot just incorporats i son els que més oposició generen a qualsevol mesura europea!), no crec que uns gobernants rancis i moralistes com els que tenen siguin el seu millor aval per al desenvolupament que el seu país tant mereix.

Per a llegir la notícia complerta: http://www.lavanguardia.es/lv24h/20070918/53394613177.html

Etiquetes de comentaris: