Uns bits i uns mots

30 de juny, 2008

Carme Chacón ja ha tornat a la feina

Si avui llegiu els diaris veure que la Carme Chacón, després de 42 dies de baixa, ja ha tornat a la feina (avui ha comparegut al Congrés). Si es tractés d'una pobre mare treballadora que necessita guanyar-se el sou per alimentar els seus fills, em donaria llàstima. Si es tractés d'una autònma, o d'algú amb contracte temporal que no pot gaudir de baixa per maternitat, li donaria el meu suport.
Però tractant-se d'una política, que ha estat mare per primera vegada, i que pertany a un govern suposadament PROGRESSISTA em fa molta ràbia que aquest sigui l'exemple que dona a la societat: que una mare pot tornar a la feina desprès de 42 dies com si res, sense més preocupació que maquillar-se i que no se li noti la panxa. I el bebé? I la lactància?
Si, és clar que es tracta de decisions personals (donar el pit, o que cuidi el bebé el pare en lloc d'ella). Però cap especialista (pediatre, ni especialista en lactància) defensarà que la seva és la millor opció, i per tant una senyora ministra no n'hauria de fer bandera. On està ara la Bibiana Aído? O el seu flamant nou ministeri només està per a proposar que s'inclogui "miembras" al diccionari?

Bé, ja m'he desfogat! :)