Uns bits i uns mots

18 de desembre, 2008

Museus oberts!

Una bona notícia:
(complerta a El Pais)

L'Ajuntament de Barcelona te previst obrir, amb entrada gratuïta, tots els museus municipals tots els diumenges, incloent també les tardes (fins ara només eren gratis el primer diumenge de mes, o el darrer, i tancaven a les 3 generalment).

En principi això s'aplicarà durant el primer trimestre de 2009, i afectarà als següents museus:
- Museu Picasso
- Museu d'Historia de la Ciutat: conjunt monumental de la plaça del Rei, la casa museu Verdaguer, el monestir de Pedralbes, el Refugi 3007, i els centre d'interpretació del Call i del Parc Güell.
- Museu Marès.
- Museu Barbier-Mueller d'Arte Precolombi.
- Museu Etnològic.
- Museu de Ceràmica.
- Diseny Hub Barcelona (DHUB): Aquest centre aglutina les col.leccions de Tèxtil i Indumentària, i d'Arts Decoratives que s'exhibeixen al Palau de Pedralbes, i les exposicions de diseny situades al Palau Marqués de Llió del c/Montcada.
- Museu de Cièncias Naturals. Integrat pel museu de Zoologia i Geologia, a la Ciutadella, i el Jardí i l'Institut Botànic, a Montjuic.

L'Ajuntament també vol que s'afegeixin aquells museus dels quals forma part del consorci o patronat, com ara el Macba, el MNAC, el CCCB, el Museu de la Música, la Fundació Miró i la Fundació Tàpies. Però això serà més endavant... i de moment no està malament la oferta, no?